Αντωνία Σακελλαρίδου = Τραμπολίνο!

Αύγουστος και οι παραλίες του Θερμαϊκού είναι ασφυκτικά γεμάτες από τον κόσμο που αναζητά λίγο δροσιά πλάι στη θάλασσα. Στο γυμναστήριο όμως, όπου φιλοξενείται ο Αθλητικός Σύλλογος Αίαντας στην Περαία, νέα παιδιά με την καθοδήγηση των προπονητών τους κοπιάζουν και ιδρώνουν σε διπλές προπονήσεις πρωί – απόγευμα. Μπροστάρισα η Αντωνία Σακελλαρίδου που ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που ξεκίνησαν ήδη και γίνονται αυτές τις μέρες στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή.

Αρχές της χρονιάς η Αντωνία βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη για τις μέχρι τότε επιδόσεις της στο τραμπολίνο. Δεν την ήξερα, και ομολογώ δεν είχα ιδέα για τα κατορθώματά της.

Βράβευση από τον Γιάννη Γιαννάκη, Ιαν. 2018.

Αργότερα, και καθώς διάλεγα τις φωτογραφίες από την εκδήλωση, στάθηκα στο βλέμμα της την στιγμή της παραλαβής του τιμητικού βραβείου από τον μεγάλο αθλητή. Υπέρτατος θαυμασμός και σεβασμός! Σπίθες πετούσαν τα μάτια της. “Κι εγώ θα τα καταφέρω, θα σε φτάσω κάποτε” διάβαζα στο καθαρό στα ίσια βλέμμα, στο λαμπερό πρόσωπο, στην ευθυτενή στάση της καθώς έσφιγγε το χέρι του “Δράκου”.

Να μια μελλοντική ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, σκέφτηκα, κολλημένος για ώρα στην φωτογραφία. Αφοσίωση, συγκρότηση, αποφασιστικότητα, ηρεμία, ήθος, αξίες που μόνο ο αθλητισμός καλλιεργεί “προετοιμάζοντας” αυριανούς πρωταγωνιστές και ολοκληρωμένους ανθρώπους.

Selfie από την σελίδα της Αντωνίας στο Fb.

Η 17χρονη Αντωνία Σακελλαρίδου είναι μία από τους 33 νέους αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής αποστολής, που ταξίδεψαν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου για το Μπουένος Άιρες και είναι η μόνη Ελληνίδα που θα συναγωνιστεί με άλλες 11 αθλήτριες από όλο τον κόσμο στο τραμπολίνο, άθλημα που έχει συμπεριληφθεί πλέον στα Ολυμπιακά αγωνίσματα της γυμναστικής. Στις 8 Οκτώβρη ξεκινά ο προκριματικός αγώνας μεταξύ των 12 αθλητριών και ευχόμαστε η Αντωνία Σακελλαρίδου να προκριθεί και να είναι στον τελικό την επόμενη Κυριακή, στις 14 Οκτωβρίου.

Κάθε επιτυχία στην Αντωνία και σε όλα τα άλλα παιδιά που εκπροσωπούν την Ελλάδα στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

——————

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων είναι ένα διεθνές αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Συμμετέχουν νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών. Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2010 στην Σιγκαπούρη, όπου η Ελλάδα κατέκτησε 5 μετάλλια και ακολούθησε το 2014 στη Ναστζίνγκ της Κίνας (3 μετάλλια).

  • O Γυμναστικός Όμιλος Αίας Θερμαϊκού, μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ιδρύθηκε το 2004 και διαπαιδαγωγεί περισσότερους από 200 νέους και νέες με τα αθλήματα της ενόργανης γυμναστικής, τραμπολίνο και παρκούρ. Διοικείται από επταμελές συμβούλιο υπό την προεδρία της Κας Σταυρούλας Χατζηθεοδώρου, που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρουν στα παιδιά “τους” τις καλύτερες συνθήκες σε υποδομές και σε προπονητικό ανθρώπινο δυναμικό.
  • Προπονητές του Αίαντα στο τραμπολίνο είναι ο Βαλέριος Γκεβορκιάν και η Δήμητρα Παραδέλη. Την Αντωνία συνοδεύει στην Αργεντινή η προπονήτρια Σίσσυ Γεωργουλάκη.

Το πρόγραμμα και live μεταδόσεις στη σελίδα των Αγώνων: https://www.buenosaires2018.com/home?lng=en