Ανοικτή πρόβα στο σπίτι του φύλακα στην αλυκή Αγγελοχωρίου

Όσοι αγαπάτε τη μουσική, την ηρεμία, τη φύση, ελάτε στην παρέα μας.

Δεν θα έχουμε ανέσεις ενός αστικού τοπίου, αλλά τη μαγεία της φύσης θα αισθανθούμε.
Δίχως ηλεκτρισμό, αλλά με αστέρια και φωτεινό φεγγάρι.
Δεν θα έχουμε ενίσχυση ήχου, αλλά θα “ακούμε” με όλες μας τις αισθήσεις.
Πάρτε ένα καρεκλάκι θαλάσσης ή μια ψάθα γιατί μπορεί να μην αρκούν τα παγκάκια που υπάρχουν ήδη και ελάτε να ομορφύνουμε τις ζωές μας!

Δύσκολα τα λόγια μπορούν να περιγράψουν αυτή την πανέμορφη μυσταγωγική βραδυά, που ζήσαμε όσοι αποδεχθήκαμε την παραπάνω πρόσκληση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου και πήγαμε στο Αγγελοχώρι χθες βράδυ. Το Σάββατο 20 Ιουλίου λοιπόν, ο Πέτρος Σατραζάνης, επικουρούμενος από τον Γιώργο Γεωργιάδη, μας παρουσιάσε σε μια ανοιχτή πρόβα τραγούδια και μουσικές του. Πού? Σε ένα μοναδικής ομορφιάς μέρος, προικισμένο ιδιαίτερα από την φύση μέρος. Όλυμπος, Θερμαϊκός, ηλιoβασίλεμα, τα τηγάνια των αλυκών, το μουρμούρισμα της θάλασσας, ελαφρύ δροσερό αεράκι, τα φλαμίνγκο που ήρθαν να ξαποστάσουν από το μακρύ τους ταξίδι…

Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο συνεχίζεται η προσπάθεια να γίνει χώρος πολιτισμού το Σπίτι του φύλακα της Αλυκής Αγγελοχωρίου.

Προσπάθεια για την οποία οφείλουμε πολλές ευχαριστίες πρωτίστως στον Βαγγέλη Μίχο, που βλέπει το όραμά του να “ζωντάνεψει” το παρατημένο σπίτι του φύλακα των αλυκών Αγγελοχωρίου και να γίνει χώρος πολιτισμού να πέρνει σάρκα και οστά.

Το εύχομαι ολόθερμα!

Για να ομορφύνουμε τις ζωές μας!

Ομορφος κόσμος… ακούστε το και φαντανταστείτε…

Έκθεση στο Σπίτι του φύλακα έργων μαθητών ΚΔΑΠ – επιμέλεια Στέλλας Βαρνά. Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας, Μάϊος 2019.