Το “αγροτικό” καρναβάλι στην Επανομή

Για 10η χρονιά, την Κυριακή της Τυρινής, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, στην  Επανομή,  τα τρακτέρ σταματούν το όργωμα και το φρεζάρισμα των χωραφιών, μεταμφιέζονται, κοτσάρουν τις καρότσες και σατυρίζουν με το ιδιότυπο και πάντα πηγαίο επανομίτικο χιούμορ τα γεγονότα που σημάδεψαν την προηγούμενη χρονιά παρελαύνοντας στην κεντρική πλατεία και γύρω από το πάρκο του χωριού.

Η προετοιμασία που κάνουν η οργανωτική επιτροπή των επαγγελματιών που διοργανώνει το καρναβάλι και οι ομάδες ξεκινά από καιρό. Το θεματολόγιο πλούσιο, οι ιδέες πολλές, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων μεγάλος, μιάς και το καρναβάλι τελειώνει με την απονομή κυπέλλων για τις 2 καλύτερες εμφανίσεις.

Εφέτος, ο κόσμος που μαζεύτηκε από πολύ νωρίς για την παρέλαση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κατά τον παρουσιαστή έφτανε τις 10 χιλιάδες! Οι μεταμφιέσεις τους εξίσου ευφάνταστες και ευρηματικές!

“Οι μαζορέτες του Αντετοκούνμπο”, “το Μετρό της Θεσσαλονίκης”, “οι πειρατές της λαϊκής, “η Αλίκη στο ναυτικό”, “Τσιτσιιπάς εναντίον Λεβάλ”, “ο υποψήφιος Δήμαρχος”, “οι πειρατές της Επανομής” , “η συμφωνία των βρεφών” ακολούθησαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στην όμορφη αυτή παρέλαση, που διοργανώθηκε και φέτος από τους επαγγελματίες της Επανομής συνεχίζοντας μια αυθόρμητη πρωτοβουλία που ξεκίνησε μια παρέα Επανομιτών πριν χρόνια.

Οπωσδήποτε, η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης θα επιβάλει και άλλου επιπέδου οργάνωση. Το μεγάλο πλήθος των καρναβαλιστών και των επισκεπτών φαίνεται ότι και την περιμένει και την θέλει κάθε χρόνο. Κι ούτε η (προπέρσινη) βροχή αλλά ούτε και το αναπάντεχο μπλάκ άουτ που συνέβη εφέτος στα μισά της παρέλασης τον πτοεί.

Καλή Σαρακοστή να έχουμε και με υγεία να φτάσουμε στο Πάσχα!