Στις “Βιτρίνες Τέχνης” του ΟΤΕ

Ενα εικαστικό πείραμα συντελείται αθόρυβα στη Θεσσαλονίκη και αυτό συμβαίνει σε τρεις μεγάλες γυάλινες προθήκες, στην Καρόλου Ντηλ. Οι «Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ» είναι εδώ και καιρό ένα κομμάτι της δημόσιας ζωής στη Θεσσαλονίκη και ένας τρόπος να αντιληφθεί κανείς πόσους τρόπους έχει η τέχνη να γίνεται δημόσιο αγαθό.

Ο Giannis Argyriadis ο άνθρωπος που εμπνεύσθηκε και τρέχει όλο αυτό το ανοικτό πρότζεκτ, καλλιτέχνης και ο ίδιος, γεμάτος ενέργεια και γνώση, αγαπάει τους καλλιτέχνες, τους ξεκλειδώνει και τους αναδεικνύει. Οι «Βιτρίνες του ΟΤΕ», μια πραγματική δημοκρατική παρέλαση δημιουργών, έχουν κληροδοτήσει στην πόλη, με τις διαρκώς εναλλασσόμενες εκθέσεις έργων τέχνης, ένα «βλέμμα» που συνεχώς καλλιεργείται.
[Απόσπασμα από σχετικό άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/6.8.2020 του Νίκου Βατόπουλου]

Από τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, οι τρεις βιτρίνες υποδέχονται εικαστικά το καλοκαίρι με την εγκατάσταση ΗΧΟΣ ~ ΘΕΡΟΣ, που είχα την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσω εν τη γενέσει της.
…Μπήκε το καλοκαίρι και με την χάρη της Παναγίας και των Αγίων που το όνομά τους λούζεται από ήλιο και θάλασσα, τα παραδοσιακά μουσικά όργανα θα αρχίσουν πάλι να ηχούν χαρούμενα, που οι άνθρωποι θα σμίξουν σε κύκλο ξανά. Κύκλο που ενώνει ύλη και πνεύμα. Πιασμένοι σφιχτά απ’το χέρι, όλοι μαζί ενωμένοι να γιορτάσουν την ζωή…

Οι συντελεστές: Κείμενο: Sofia Zarari Μουσικά όργανα: Πάνος Ζηκίδης Φωτογραφίες: Δημήτρης Λουζικιώτης | Εγκατάσταση Marina Suzdaltseva