Θεσσαλονίκη PRIDE 2022

Το φετινό επετειακό (10ο) Pride στη Θεσσαλονίκη ήταν αφιερωμένο στην εκπαίδευση και είχε  κεντρικό σύνθημα «Μάθημα αποδοχής». Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «μεσούντος του Ιουνίου, του μήνα ΛΟΑΤΚΙ και Υπερηφάνειας, το Thessaloniki Pride καλεί για άλλη μια χρονιά όλη την πόλη και τους επισκέπτες της να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή αγάπης και συμπερίληψης».

Σάββατο 25 Ιουνίου, το αποκορύφωμα της γιορτής με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τσιμισκή-Βενιζέλου-Παλιά παραλία-Λευκός Πύργος.

Εντυπωσιάστηκα από την ζωντάνια και την δυναμική των συμμετεχόντων, που με παρέσυρε (εκτός προγράμματος) σε όλη την διαδρομή της παρέλασης. Ενοχλήθηκα από τα συνεχή και χωρίς λόγο ουρλιαχτά κάθε τρεις και λίγο. Αναρωτήθηκα τι στο καλό χρειάζονταν οι διμοιρίες των ματ με εξοπλισμό “πολέμου”, που διακριτικά είναι αλήθεια παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Ο κόσμος μας αλλάζει και οφείλουμε να αποδεχθούμε με αγάπη και χωρίς προκατάληψη τη διαφορετικότητα. Κυρίως να αφουγκραστούμε κι όχι να κατα-κρίνουμε τί έχουν να πούν…

Όπως ανακοινώθηκε το 2024 η πόλη θα φιλοξενήσει το EuroPride. Οπότε, προβλέπεται μεγάλος “χαμός”…