Συχνές ερωτήσεις / FΑQs

makis_signΜε ποιό τρόπο κλείνει η μεταξύ μας συμφωνία και δεσμεύεται η ημερομηνία;
Η συμφωνία με τον πελάτη (νύφη/γαμπρό/γονέα) ολοκληρώνεται με την «Εντολή Ανάθεσης Φωτογράφησης», όπου αναφέρονται τα βασικά σημεία της συμφωνίας.

Το φωτογραφικό υλικό που θα μου παραδώσετε έχει περιορισμούς χρήσης;
Ναι, το υλικό προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εμπορική χρήση. Μπορείτε όμως, για δημοσίες σχέσεις, να δώσετε φωτογραφίες π.χ. προς δημοσίευση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φωτογραφικό υλικό του γάμου μας ή της βάφτισης του παιδιού μας;
Η κατά παραγγελία φωτογράφηση προσωπικών-οικογενειακών στιγμών, όπως αυτής του γάμου, προϋποθέτει σχέση εμπιστοσύνης, με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και των κανόνων δεοντολογίας. Οι οικογενειακές σας στιγμές μπορούν, εάν έχετε σοβαρούς λόγους, να παραμείνουν προσωπικές. Αυτό όμως θα πρέπει να το συμφωνήσουμε εξαρχής. Πάντως, οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματικό έργο του δημιουργού τους (εμού του ιδίου δηλαδή) και, κατά συνέπεια, αποτελούν μέρος του συνόλου του καλλιτεχνικού μου έργου.

Το ύφος και το στύλ της φωτογράφησης σημαίνει ότι δεν κάνετε ομαδικές οικογενειακές φωτογραφίες;
Κάθε άλλο! Θα γίνουν όλες οι λήψεις που θέλετε και με όλα τα μέλη της οικογενείας σας. Εκτός της καταγραφής των γεγονότων, επιδίωξη μου είναι να δημιουργήσω εικόνες που να αποτελούν αυτούσια και ολοκληρωμένα φωτογραφικά έργα.

Εάν, ό μή γένοιτο, κάτι σας συμβεί, ποιός θα φωτογραφήσει τον γάμο ή την βάφτισή μας;
Μόνο σε περίπτωση ανωτέρας βίας (άνθρωποι είμαστε, ας μην το ξεχνάμε), όπως ένα σοβαρό ατύχημα ή ασθένεια, μπορεί να με εμποδίσει να βρεθώ την προκαθορισμένη ώρα στον τόπο φωτογράφησης. Άλλωστε η επαγγελματική συνέπεια αποτελεί σημαντικό μέρος της δουλειάς. Όμως, μην ανησυχείτε. Καλός και αγαπητός συνάδελφος, που εκτιμώ την φωτογραφική του δουλειά θα με αναπληρώσει. Την ίδια συμφωνία έχω και γώ μαζί του.
________________
Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις ή απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.